diumenge, 31 de gener de 2016

Nou grau en BIOINFORMÀTICA

La Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Barcelona ofereixen un grau en Bioinformàtica de tres anys i impartit íntegrament en anglès. El grau és gestionat per ESCI-UPF i les classes s'imparteixen al Campus del Mar.

La Bioinformàtica se situa en la intersecció entre la Informàtica, les Ciències Biomèdiques i les Ciències Fisicoquímiques; així doncs, és una àrea de recerca on s'apliquen les ciències de la computació i les tecnologies de la informació per al tractament de dades de naturalesa biològica.

Els objectius principals d'aquest grau:
  • formar professionals que hauran exercir-se en recerca, desenvolupament i innovació
  • respondre a la gran demanda de professionals capaços de gestionar dades biomèdiques i biològiques
  • oferir una orientació internacional que inclou habilitats directives
En aquest sentit, s'aposta per una formació integral que es recolza sobre els coneixements, però també sobre valors i habilitats.

SORTIDES PROFESSIONALS
El BDBI, entès com l'àmbit científic i tecnològic multidisciplinar on conflueixen les Ciències de la Computació i les Ciències de la Vida, té diversos àmbits d'aplicació:
  • biològic: processament i interpretació de dades òmics
  • biomèdic: integració de dades òmics i clínics per avançar en la medicina personalitzada i de precisió
  • farmacèutic: gestió de dades químiques, farmacològics, toxicològics i clínics durant el procés de descobriment, desenvolupament i ús de nous medicaments

    Per a més informació:

     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada